Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Napenergiáról képes leírás: Napparabola - Tiszta [2. oldal]
részletek »

Napenergiáról: Napparabola - Tiszta [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: napenergia.tlap.hu » Napenergiáról
Keresés
Találatok száma - 23 db
Napparabola

Napparabola

Azt hiszem, hogy a naptányér megnevezés találóbb lenne, de én szívesebben hívom napparabolának, remélem nem fog képzavart okozni. Talán első olvasásra különlegesnek tűnhet a napparabola házi kivitelezése, pedig nincs benne semmmi olyan, amivel egy közepes kézügyességgel megáldott személy meg ne birkózna.

Németh Ákos- Országos Meteorológiai Szolgálat

Németh Ákos- Országos Meteorológiai Szolgálat

Mindennapi életünk egyik legfontosabb, bár gyakran csak a háttérben meghúzódó tényezője az időjárás. A különböző meteorológiai paraméterek előrejelzése, vagy a múltbéli események elemzése, feldolgozása a gazdaság szinte minden szereplőjének felhasználható információkat jelent. Az időjárás megfigyelése hosszú múltra tekint vissza. Az adatok gyűjtése, tárolása a számítógépeknek köszönhetően ma már nem jelent gondot. De mi a helyzet az adatok elemzésével, láthatóvá tételével?

Nimfea Természetvédelmi Egyesület

Nimfea Természetvédelmi Egyesület

A 'Nimfea' Természetvédelmi Egyesület (teljes nevén: Nimfea Környezet- és Természetvédelmi Szövetség) jelenleg a Tiszántúl egyik legnagyobb szervezete, több mint 1000 taggal, 13 jól működő helyi csoporttal (ill. tagszervezettel), és egy Központi Irodával Túrkevén, melynek feladata a gördülékeny működést biztosítani.

Óriási szabad felületek a napenergia hasznosítására

Óriási szabad felületek a napenergia hasznosítására

Szinte önellátóak lehetnének a magyar települések. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szakértőinek előzetes vizsgálatai megállapították, hogy óriási szabad felületek állnak a rendelkezésünkre a napenergia hasznosítására. A légi felvételek elemzése szerint csak a tetőfelületek a települések energiaszükségletének felét, melegvíz ellátásának döntő hányadát képesek lennének fedezni. A településtervezésen lehetne még mit javítani.

Tartálykollektorok

Tartálykollektorok

Nyári üzemű tartálykollaktor Kollektor a tartállyal egybeépítve, kerigngtető rendszer nélkül A kollektor egy parabolikus profilú házban elhelyezett tartályból áll, mely reflexió, vagy bordák segítségével gyűjti a napsugárzást. A tartály nyomásálló, horganyzott, Mg-anódos korrózióvédelemmel, a tartály hőszigetelt, a ház UV ellen védett, beépített elektromos pótfűtéssel. A 125 literes rendszer üres tömege 55 kg, ára kb. fele az egész évi üzemre gyártott típusrendszereknek.

Tiszta Energiák Kft.

Tiszta Energiák Kft.

Használja a nap ingyen energiáját napelemmel elektromos áram termelésre, napkollektorral meleg víz előállítására, medencefűtésre, vagy fűtésrásegítésre. Van élet gáz és számla nélkül, kérjen ajánlatot tőlünk napelem és napkollektor rendszerekre! Megújuló energiákból minden egy helyen!

Tuti menü