Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Napenergiáról képes leírás - Napenergia hasznosítás.tlap.hu
részletek »

Napenergiáról - Napenergia hasznosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: napenergia.tlap.hu » Napenergiáról
Keresés
Találatok száma - 23 db
A napenergia története

A napenergia története

A Nap és a Fák Egyes feltételezések szerint kapcsolat van a fák növekedése, és a 11 éves naptevékenységi ciklus között. Eszerint a fák évgyűrűi a napfoltmaximum éviben vastagabbak, a minimum éveiben vékonyabbak volnának. Nagyon valószínű, hogy a földi légkör kényes egyensúlyát már a naptevékenység ingadozásából származó aránylag kismértékű energia-bevitel változása is jelentősen megváltoztatja, amely pl. a zivatarok gyakoriságában is jelentkezhet.

A számok magukért beszélnek!

A számok magukért beszélnek!

Számítások napkollektorral rásegített fűtés esetén példaszámokkal pdf formátumú, a Baranya Solar-tól. Napenergia hasznosítás: Minden ami megújuló energia Napkollektor, Napelem, Falfűtés-hűtés, Biomassza fűtésrendszerek: Fatüzelés, Pellet kazán, Faelgázosító kazán, Vegyestüzelésű kazán, Apriték tűzelésű automata kazán, Rönk hasogató gép, Celsius Plussz kazánok.

Bmf- Kandó Kálmán Műszaki Főiskola

Bmf- Kandó Kálmán Műszaki Főiskola

Az utóbbi évek folyamán előtérbe került a megújuló energiaforrások használata. A vitathatatlan előnyök mellett megjelentek felhasználói problémák. Ezek vizsgálatára a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Karon megalakult az Ekh kutatóhely, amely azt a célt tűzte maga elé, hogy segítse az építészeket azzal, hogy támpontot nyújtson igényes terveik kialakításához.

E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

Az elmúlt húsz év szakmai tevékenységeit hosszasan lehetne még sorolni, ezek mellett fontosabb eredményünk, hogy 20 éve folyamatosan tudjuk működtetni egyesületünket, 500 fő feletti taglétszámmal, és 13 éve állandó fizetett stábbal. Ez többek között annak köszönhető, hogy 1992 óta ismerjük a tréningmódszer előnyeit, 1996 óta tudatosan fejlesztjük szervezetünket, és alkotunk stratégiát közösségi keretek között. Az egyesületünk legfontosabb döntéseit a közösség hozza, évek óta hétről-hétre összeül a Vének Tanácsa, melyen az egyesület meghatározó tagjai vesznek részt.

Energia Klub Környezetvédelmi Egyesület

Energia Klub Környezetvédelmi Egyesület

Az energiaárak emelkedésével párhuzamosan egyre nő a lakossági igény az energiatakarékosabb, jobban szigetelt, vagy eleve kevesebb energiát fogyasztó otthonok iránt. A legtöbb háztartásnak azonban a szükséges minimális beruházások kifizetése is problémát jelent. Sőt, sok olyan idős, vagy szociálisan rászorult család van, akik már az energiaszámlákat is csak nehezen tudják állni. A statisztikák szerint sajnos a legtöbbször éppen ők laknak rosszul szigetelt, vagy elavult lakásokban.

Független Ökológiai Központ

Független Ökológiai Központ

Küldetésünk A Fök munkatársai és önkéntesei tudatában vannak a természet nagyságának és sebezhetőségének, a korlátozott erőforrásoknak és a közösség erejének. A természet- és környezetvédelemért, valamint a közösségfejlesztésért kölcsönhatásban dolgozunk. A társadalmi-, gazdasági- és technológiai modellek sokasága közül keressük, fejlesztjük, kutatjuk, oktatjuk, mintákat adunk és ajánljuk az ökológia elvei szerint fenntartható életmód kereteit. A programok részvevői együttműködnek a kormányzati és nem kormányzati, az akadémiai és a gazdasági szektor résztvevőivel, valamint a civil lakossággal. Ajánlásainkat a civil lakosság, a szakemberek, a gazdasági és politikai vezetés felé is megfogalmazzuk. Vizsgáljuk, keressük, ajánljuk és előmozdítjuk kistájak és helyi közösségek fenntartható életének, ökológiailag fenntartható organikus fejlődésének feltételeit. A környezeti nevelésnek kitüntetett szerepet szánva tevékenykedünk.

Hobby Elektronika-fórum

Hobby Elektronika-fórum

Most tervezem egy napkollektor építését. De ez eltér a megszokottól. Van egy régi parabola antennánk és nem tudtunk vele mit kezdeni. Barangoltam a neten és megláttam egy oldalon hogy egy gyerek parabolából napkollektort csinál. Kaptam az ötleten és megterveztem. Valamikor a héten elmegyek az üvegeshez és pontosan megtudakolom, mennyi egy négyzetméter tükör. Aztán feldarabolom 10x10-es darabokra és jöhet a megapuzzle. Úgy gondoltam sziloplasztal ragasztom, mert úgy tudom, hogy a szilikon állja a szélsőséges viszonyokat is. Azegész olyan mint egy nagy nagyító, összegyűjti a napsugarakat. A fókuszba még nem tudom , hogy mit tegyek mert az üveg nem nagyon bírja a nagy hőt (a gyerek befőttes üveggel csinálta és kidurrant).

Kutatási Központ

Kutatási Központ

A Soter Kutatási Központ közhasznú társasági formája lehetővé teszi az Ön számára, hogy innovációs járulékfizetési kötelezettségét csökkentse, amennyiben kutatás-fejlesztési szolgáltatásainkat kívánja igénybe venni. Közreműködésünk biztos garancia az innovációs kutatás-fejlesztési programok megvalósítására, és arra, hogy ez a megvalósítás az innovációs törvényben előírt szabályoknak mindenben megfelel.

Levegő Munkacsoport

Levegő Munkacsoport

A Levegő Munkacsoport Országos Környezetvédő Szövetség oldalai Június 29-30-án Budapesten tartják a Pesticide Action Network kelet-közép-európai szervezetei éves szemináriumait. A PAN német tagszervezete és a Levegő Munkacsoport által szervezett rendezvény első napján az új uniós növényvédőszer-politikával kapcsolatos lehetőségeket beszélik meg a résztvevők. A Humusz-házban (Budapest, XI., Saru u. 11.) megrendezésre kerülő előadásokon a nemzetközi környezetvédelmi szövetség tagjai ismertetik hazájuk növényvédelemmel kapcsolatos fenntarthatósági akcióterveinek elemeit.

Hirdetés
Magyar Természetvédők Szövetsége

Magyar Természetvédők Szövetsége

Budapest, 2009. június 23.: A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa kezdeményezésére a hétfő esti órákban az Országgyűlés elfogadta az éghajlatvédelmi kerettörvény elkészítéséről szóló határozatot. Ezzel óriási lépés történt a klímatörvény megvalósulása felé, hiszen azonnal elindulhat a törvénytervezet tartalmi kidolgozása.

Mennyit költ energiára?-blog

Mennyit költ energiára?-blog

Egy Magyar technológia újítás, mely felülmúlja a piacon lévő napkollektorokat(A Gödöllői Egyetemen történt összehasonlító mérés szerint egy amerikai űrkutatási intézmény napkollektorát is) 30 éves élettartammal rendelkezik és az egyik legolcsóbb a piacon lévő napkollektorok között! Minden technikai megoldásában eltér a vákuumcsöves és sík napkollektoroktól.

Napelem

Napelem

A nap ingyen adja az energiát! Használja ki Ön is! Ma már egyszerű, olcsó eszközökkel állíthatunk elő hő, vagy elektromos energiát a napenergiából. Már fiatalon is ámulatba ejtett a napelem működése, és a benne rejlő hatalmas lehetőségek tárháza. Egy eszköz, melyet elég a fény felé fordítani, és máris áramot termel! Csodálatos! A mai napig lelkesen híve vagyok a tiszta zöld energiás megoldásoknak. Ez egy egyszeri befektetés, mely karbantartás nélkül 20-30 évig termeli nekünk ingyen a tiszta elektromos áramot, mellyel nem szennyezzük környezetünket, és egy tisztább világban élhetünk, és élhetnek gyermekeink, unokáink, embertársaink. A kialakítása gyors, családi házak esetében néhány nap alatt kész a teljes szerelési, telepítési munka.

Napenergia hasznosítás napkollektorral

Napenergia hasznosítás napkollektorral

Minden ami a napkollektoros napenergia hasznosítás kapcsán szóba jöhet. Fogalmak, kérdések, cikkek napenergiáról, napkollektorokról és napenergia hasznosításról. Napkollektoros szolgáltatásaink: napkollektor rendszerek telepítése használati melegvíz előállításhoz, fűtésrásegítéshez és/vagy medencefűtéshez; Napkollektorok forgalmazása. Karbantartás.

Napenergia-Wikipédia

Napenergia-Wikipédia

A Napból érkező energia hasznosításának két alapvető módja létezik: a passzív és az aktív energiatermelés. Naperőművekben alakítják át a napenergiát elektromos árammá. Passzív hasznosításkor az épület tájolása és a felhasznált építőanyagok a meghatározóak. Ilyenkor az üvegházhatást használjuk ki hőtermelésre. Alapjában véve passzív napenergia-hasznosító minden olyan épület, amely környezeti adottságai, építészeti kialakítása következtében képes használni a Nap sugárzását mint energiaforrást. A passzív napenergia-hasznosítás főként az átmeneti időszakokban működik, vagyis akkor, mikor a külső hőmérséklet miatt az épületen már/még hőveszteség keletkezik, de a napsugárzás még/már jelentős.

Naperőmű

Naperőmű

A naperőmű a megújuló energiaforrások egyik fajtája. 2003-ban több mint 700 megawattóra energiát állítottak elő világszerte napenergiából. A hagyományos erőművekkel ellentétben nem termel szén-dioxidot, így nem járul hozzá a globális felmelegedéshez. Tim Flannery ausztrál kutató szerint az emberiség azon válaszút előtt áll, hogy a nukleáris energiát akarja használni vagy nap- és szélerőműveket készít.

Napkollektor alapok

Napkollektor alapok

A napkollektor felhasználása évtizedes múltra tekint vissza. Felszerelése egyszerű, karbantartást helyes tervezés és kivitelezés után nem igényel. A napkollektor technológia kiforrott, számos gyártó működik, és Magyarországon is egyre több szakember érti a szakterületet. A napkollektor egy átfogó megnevezés, amin belül több altípust kell megkülönböztetni. A napkollektorok csúcsát az u-csöves vákuumcsöves kollektor jelenti. Igen kis területről, nagyon sok energiát képes begyűjteni. Meleg víz készítésre a legjobb ár-érték arányt a síkkollektor biztosítja. Olcsó és kielégítő napenergia fedezetet biztosít. A síkkollektor típusok közül a Falke napkollektort szereljük, tekintettel arra,hogy e kollektor kiváló műszaki paraméterekkel rendelkezik és kedvező árfekvésben kapható.

Napkollektor-házilag

Napkollektor-házilag

A napkollektor házilag oldalt azoknak ajánlom akik napkollektort szeretnének építeni hogy nagyon kedvező áron jussanak melegvízhez. Ezt a napkollektort házilag a barkácsolni szeretők is meg tudják csinálni.

Tuti menü