Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Napenergia hírek, cikkek képes leírás - Napenergia hasznosítás.tlap.hu
részletek »

Napenergia hírek, cikkek - Napenergia hasznosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: napenergia.tlap.hu » Napenergia hírek, cikkek
Keresés
Találatok száma - 20 db
Alternatív energia portál

Alternatív energia portál

Napelemeket szerelnek fel a Fehér Házra. Napelemeket szerelnek fel a Fehér Ház lakószárnyára, hogy legalább részben megújuló energiával biztosítsák a melegvizet és a világítást az Egyesült Államok első családja számára - jelentette be kedden Washingtonban Steven Chu energiaügyi miniszter. Csehország: eltörlik a napenergia támogatását. A cseh állam nem biztosít további szubvenciót új napenergia-üzemek építésére - írja az Osteuropa Quide. Ezzel kapcsolatban a múlt heti kormányülésen szavaztak a miniszterek. Az új törvény előreláthatólag jövő év elején lép életbe.

Dél-Koreában épül fel a világ legnagyobb napenergia

Dél-Koreában épül fel a világ legnagyobb napenergia

Az erőmű kivitelezési költsége 90 millió euró. A teljes projekt kivitelezési költsége az infrastruktúra beruházásokkal együtt 126 millió euró. Dél-Koreában épül fel a világ legnagyobb napenergia-erőműve Jövő novemberig Dél-Koreában a német SunTechnics kivitelezésében megépül a világ legnagyobb naperőműve. A 20 Megawatt teljesítményű kulcsrakész létesítmény az ország délkeleti részén fekvő Sinan városa mellett terül majd el 80 futballpálya nagyságú (600 ezer négyzetméter) területen.

Energiapaletta

Energiapaletta

Energetikai lakossági hírportál A hőtermelő berendezések gyártói külön adják meg a berendezések jellemzőit a földgáz H, a földgáz S és a PB-gáz tüzelőanyagokra. A hazai fogyasztók földgáz ellátása kb. 80%-ban import eredetű és kb. 20 %-ban hazai forrásból származik. A hazai forrásoknál előfordul 2/H és 2/S minőségű földgáz is, amiből a ritkább 2/S minőségű földgáz alacsonyabb fűtőértékű (31,0 MJ/m3), mint az általában jellemző 2/H minőségű földgáz (34,2 MJ/m3). A háztartási fogyasztókat ellátó földgáz vezetékekben a földgáz fűtőértéke kis eltérésekkel 34,2 MJ/m3 körül ingadozik.

Fűtés Magazin

Fűtés Magazin

Az energia megmaradás törvénye szerint a magasabb energiatartalommal rendelkező közeg hőenergiát ad le az alacsonyabb energiájú közegnek. Az elsőszámú 'ellenség' a nagy hőmérséklet-különbség. Minél nagyobb az épületeink belső hőmérséklete és...

Házépítők Lapja

Házépítők Lapja

Mivel az energia válság, no meg a munkanélküliség hozzám is begyűrűzött, így hirtelen elég sok időm lett. Ezért komolyan fontolóra vettem, hogy nekilátok kandallót építeni saját magam. A házunk még csak két éve lett befejezve, de a kandalló akkor nem épült meg, mert nem volt igazán fontos. A padló és radiátoros fűtéssel kombinált gázkazán jól megoldotta a szinte csak este 6 után szükséges fűtést. Építéskor a ház közepébe már be lett építve egy 200-as Leier kémény, - ez egyébként így a nappali sarkába került. Cikkek az építés, felújítás, lakberendezés témaköreiből.

Hoz vagy visz a napkollektor?

Hoz vagy visz a napkollektor?

Aki napkollektoros rendszert vásárol, inkább gondol a környezet védelmére, mint a pénztárcájára, mivel a megtérülése - a gázzal működő vízmelegítőt kiváltva - 15 év. Természetesen mai gázárral számolva.

Kalkulátor

Kalkulátor

A kimagasló minőségű Sun Earth napelemeivel a Sig Solar GmbH már 2004-ben meghódította a német piacot és azóta Németország egyik vezető napelem forgalmazója. Az alapítás óta több mint 180 (megawatt) Pv, napelem modult adtak el és helyeztek sikeresen üzembe. A megbízható szállítás, tervezés, kivitelezés, egész napelem parkok létrehozásával egyre több felkérésre került sor. Ez a fajta tapasztalat segít abban, hogy a Sig Solar GmbH képes kulcsrakész napenergia parkok építésében, mint generálkivitelezést (Epc- Contractor) vállalni. Miután a napelemeknél fontos a kiváló minőség, úgy mint a teljesítmény, ezért a SiG Solar GmbH a termelés helyszínén saját minőség ellenőrökkel dolgozik és biztosítják a szigorú európai színvonal és minőségbiztosítás fenntartását. A gyártó kiválasztásánál fontos szempont volt a nagy tapasztalat, és a német precizitásra épített, minőségi ellenőrzött termékek előállítása.Kérjük adja meg a számításhoz a felület méreteit. Magyarországon a várt termelés 1000kwh/kwp ± max 5% számolható. Ennél nagyobb vagy kisebb értékkel való számítást nem ajánlunk.

Környezettudatos megoldások és Greennováció az Élelmiszer Online-on

Környezettudatos megoldások és Greennováció az Élelmiszer Online-on

A Greennováció rovatban legfrissebb zöld energia, fenntartható fejlődés és környezettudatossági hírek belföldről és külföldről. Minden FMCG - food és non food hír egy helyen, az Élelmiszer Online friss hírek rovatában. Az FMCG - Élelmiszer Food és non-food kiemelt rovatok: áruházláncok, márkák, forgalmazók, FMCG szakmai hírek, reklámok, videók, kereskedelmi hírek.

Mininaperőmű bővül Újbudán

Mininaperőmű bővül Újbudán

Újabb 20 kw teljesítményű naperőművet állít üzembe áprilisban a XI. kerületi (újbudai) önkormányzat, közölte a Zsombolyai Ingatlanhasznosító Kft. az MTI-vel. Az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő ingatlanhasznosító kft. egy éve adta át az első 20 kw teljesítményű napelem-telepét, amellyel a hivatal hálózati áram fogyasztását mérsékli. A 96 darabból álló 150 négyzetméteres telep teljes költsége 26 millió forint volt, és egy év alatt 2,4 millió forint értékű hálózati villanyáramot takarított meg, mondta az Mti-nek Molnár Tibor ügyvezető igazgató. A mostani fejlesztés ugyanakkora teljesítményű, mint az első, és az Új Magyarország Fejlesztési Terv Kmop pályázatán elnyert 47 százalékos támogatással valósul meg az idén áprilisban. A legmagasabb közületi csúcsidei hálózati áramdíjjal számolva 9-10 év alatt térül meg a támogatás nélküli beruházás, bár ha emelkedik az áram ára, akkor a megtérülési idő rövidebb lesz.

Hirdetés
Műszaki szaklapok

Műszaki szaklapok

Hasznosított napenergia Jelentős potenciálokkal rendelkezik az ország a zöld energia termelésében, ezen belül a legnagyobb kihasználatlan kapacitást a napenergia adhatná. Becslések alapján mintegy 1852 petajoule napenergiát lehetne a mai technológiákkal évente hasznosítani, miközben az ország teljes energiafogyasztása 1153,2 petajoule. Marad azonban számunkra a szomorú tény: megtermelt energiánk mindössze 0,039 százaléka származik a napból. Pedig a folyamatosan növekvő energiaárak miatt, és az egyre korszerűbbé váló napenergia-hasznosító berendezések megjelenésével hosszú távon egyértelműen kifizetődő az épület energiaigényének minél nagyobb hányadát házilag megtermelni.

Napelem festék

Napelem festék

Méretüknél fogva legfőbb előnyük azonban az, hogy miután a szemcsék egy oldatban vannak, így épületek, autók vagy akár ruhaneműk is bevonhatóak velük - a hatékonyságukat illetően pedig meg vannak győződve róla a kutatók, hogy azt hónapokon belül még meg is fogják duplázni.

Napelemek - blog

Napelemek - blog

Napelemes technológiák, felhasználás, áramtárolás és néhány tévhit tisztázása. Másrészt napelemes piac: külföldi trendek, magyarországi napelemes piac mérete és fejlődése, mozgások és mozgatóerők. Az utóbbi hónapokban a napelemes szaklapok egyik fő témája a kínai napelemgyártás. Kína megkerülhetetlen nagyhatalommá vált az elmúlt években, vezet a napelem és az alapanyagok gyártásában is. De legfőképp utolérhetetlennek látszik a gyártási költségek csökkentésében.

Napellemes egér

Napellemes egér

Egy hollandiai kutatócsoport négy évi munkájába került a Twente névre keresztelt egér kifejlesztése. A szokásoktól eltérően az egér nem küllemével és különleges funkcióival hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal, hogy hagyományos elem/akkumulátor helyett napenergiával működik.

Napenergia bemutatása

Napenergia bemutatása

A vitaminsziget útmutató az egészségük megóvásáért tenni akaróknak. Naponta frissülő írásainkban, enciklopédiánkban, tudástárunkban, szakértő rovatunkban sok érdekes témát boncolgatunk, különös figyelmet fordítunk arra, hogy az egészséget hasznos ötletekkel, tippekkel tegyük mindenki számára elérhetővé.

Napenergia Fórum

Napenergia Fórum

A tervem: radiátor leállít, hőmennyiség-mérő leizolál, magam fűtök. Klímával, alkoholos kandallóval, akármivel, de olcsóbban, mint a központi fűtés. A melegvizet (Hmv) 80 literes bojlerrel normál áram-árért fele annyiért csinálom, mint amennyi a központilag szolgáltatott! Mondjuk az is igaz, hogy háznál ugyanez teljesen ingyen valósul meg egy fagázkandalló füstcsövére indexszelt hőcserélővel - télen. Nyáron meg kollektorozás van.

Napenergia pályázat

Napenergia pályázat

A minden évben elérhető Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) pályázatot az idén meghosszabbították, melynek célja a megújuló energiaforrások lakossági alkalmazásának elősegítése. Napkollektor telepítésének költségeire pályázhatnak magánszemélyek és társasházak meleg víz előállítása és fűtés rásegítés céljából. A pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak Magyarország klímavédelem területén vállalt nemzetközi kötelezettségei teljesítéséhez is.

Ökoiskolák Hálózata

Ökoiskolák Hálózata

A tervek szerint ez év őszén már egy megújított pályázati rendszer keretében kerül kiírásra az Ökoiskola Cím. Elkészült a megújított pályázati rendszer első tervezete. Annak érdekében, hogy az új pályázati rendszer minél inkább tükrözze az ökoiskolák véleményét a tervezetet társadalmi egyeztetésre bocsátjuk.

Tuti menü