Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb alternatív energiák képes leírás - Napenergia hasznosítás.tlap.hu
részletek »

Egyéb alternatív energiák - Napenergia hasznosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: napenergia.tlap.hu » Egyéb alternatív energiák
Keresés
Találatok száma - 19 db
A szélenergia

A szélenergia

A szélgenerátoros villamos energia termelés az európai országok közül különösen Dániában vált népszerűvé. Dániában jelenleg több, mint 1000 közepes teljesítményű szélgenerátor termel villamos energiát 50-150 kW teljesítménnyel.

Alternatív energia - Freenergy

Alternatív energia - Freenergy

Egyetlen módon menthetjük meg környezetünket és válhatunk függetlenné a fosszilis energia hordozóktól, ha keressük az alternatív energia forrásait. A Freenergy micro CHP rendszer képes egy 50 kW-os napelem-rendszert kiváltani anélkül, hogy az épületek esztétikai látványát befolyásolná. Mindezt halkan, hatékonyan és ultra alacsony káros-anyag kibocsátás mellett. Mivel a rendszernek saját vízköre van, ezért egy hőcserélővel és inverterrel bármilyen épületgépészeti rendszerhez könnyedén, azonnal illeszthető!

Biomassza kisokos

Biomassza kisokos

Biomassza kisokos - Miért biomassza? Miért biomassza? ?A megújuló energiaforrások alapvetően a jövő alternatív iparágát és kitörési pontját jelentik a mezőgazdaság, a vidék és az egész nemzetgazdaság számára.? Részlet az Új Széchenyi Tervből, 2010. július 28. Az Európai Unió megújuló energiahasznosítási irányelveivel hazánk energiapolitikája is megegyezik. Az elmúlt évtizedekben újra fokozottan előtérbe kerültek a megújuló energiaforrásokat hasznosító technológiák fejlesztése, ezen belül a hagyományos tüzelési módszerek, tüzelőanyagok használata: szalma, ocsú, fa, amelyeknek mai összefoglaló megnevezése: ?szilárd biomassza?. Magyarország Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Terve célul tűzte ki, hogy 2020-ig az összes energiafelhasználásból a megújulók 14,65%-os részesedést érjenek el, melyből az ütemterv szerint a villamos energia és fűtés-hűtés szektorban a szilárd biomassza aránya komoly növekedést fog produkálni.

Fabrikett

Fabrikett

A fatüzelés még napjainkban is sok tízezer család számára közkedvelt és hatékony tüzelési megoldás, amely napjainkban már a gázhoz, és az elektromos energiát igénylő fűtőrendszerekhez hasonló komfortérzettel, gazdaságosan, és egyszerűen üzemeltethető. A keményfából préselt fabrikett tüzelőanyagok nem igényelnek hasogatást, magas kalóriaértékük pedig hosszú, egyenletes és jól szabályozható fűtést biztosít. Mivel a gyártási folyamatok maximum 10%-os nedvességtartalom esetén tudják összetartani a összepréselt forgácsokat, a fabrikettel garantáltan száraz minőségű tüzelőanyagot vásárolhatunk!

Fűtésköltség összehasonlító táblázat

Fűtésköltség összehasonlító táblázat

Termékválasztékunk 2009-től: - napkollektoros rendszerek (kis és nagykereskedelem) - napelemes rendszerek (kis és nagykereskedelem) - biomassza tüzelésű rendszerek (fatüzelés, vegyestüzelés, brikett, pellet, apríték) - falfűtés és hűtés rendszerek.

Geotermikus fűtés

Geotermikus fűtés

A Hgd Kft. egy környezettudatos, innovatív technológiákra épülő vállalkozás, amely energia hatékony és megújuló energiákkal működő rendszereket tervez és kivitelez. Rendszereink hatékonyan biztosítják a legkülönbözőbb energiaellátást, legyen szó: fűtésről, hűtésről vagy használati melegvíz készítésről. Tevékenységeink körébe az elmúlt évek során a megújuló energia hasznosítás több területét is integráltuk, komplex energia megtakarítási rendszereket, módszerekbe kifejlesztve. 1996-os megalakulásunk óta fiatal, agilis, jól képzett geológus, épületgépész, fúrómérnök és fúrási szakemberekből álló, kiváló szakmai háttérrel, nemzetközi kapcsolatokkal, és felkészültséggel, rendelkező csapattal végezzük feladatainkat. Technológiánkat, gépparkunkat folyamatosan fejlesztjük a piaci elvárásoknak megfelelően.

Hőszigetelés és alternatív energia

Hőszigetelés és alternatív energia

Amennyiben érdeklődik az alternatív energiák felől, látogasson el hőszigetelés portálunkra, ahol megismerheti a legújabb és hagyományos hőszigetelés eljárásokat, mint az energiafelhasználás csökkentésének egyik hatékony és kézenfekvő módját. Nézze meg, milyen ötletek, hasznos tanácsok vannak összegyűjtve, amit akár Ön is fel tud használni. Hőszigetelés és alternatív energia.

Hőszigetelés és alternatív energiák

Hőszigetelés és alternatív energiák

A hőszigetelés küldetés. Cégünk hitvallása és törekvése ? immár négy évtizede, ? hogy megrendelőink megelégedése érdekében a lehető legtágabb teret biztosítson a hőszigetelésnek. A hőszigetelő anyagok széles skálája ma már lehetővé teszi, hogy minden piaci szegmens és felhasználó részére olyan hőszigetelő anyagokat kínáljunk, amelyek a megrendelő igényeihez igazodó, gazdaságos, időtálló megoldásokat eredményez. Ha Ön beruházásba fog, ( házat épít, korszerűsít-felújít, közösségi tereket klimatizál, egészségügyi- és oktatási intézményeket működtet, gyártó sorokat üzemeltet ) mi Ön mellett állunk.

Hőszivattyú témában minden egy lapon

Hőszivattyú témában minden egy lapon

Minden egy helyen a hőszivattyú témában. Honlapunkon választ kap az Önt leginkább foglalkoztató hőszivattyú kérdésekre: - Hogyan működik a hőszivattyú? - Mikor érdemes, vagy nem érdemes a hőszivattyú használata? - Mennyibe kerül egy hőszivattyús rendszer? Használja ajánlatkérő modulunkat, vagy böngésszen a webáruházban (árlista). - Gazdaságos-e a hőszivattyú? Hőszivattyú fogyasztása. - Milyen hőszivattyú pályázati lehetőségek vannak? - Milyen változatai vannak a hőszivattyús rendszereknek? Mi a geotermikus, és mi a levegő-víz hőszivattyú? - Mennyi a rendszer élettartama, mitől függ ennek változása? Ha Ön szakember (azaz hivatásszerűen érintett a hőszivattyú témakörben), regisztráció után még ennél is bővebb információkhoz jut hozzá: - Hőszivattyú katalógusok, gépkönyvek - Hőszivattyú alkalmazási példák (pl. hőszivattyú együttműködése kondenzációs kazánnal) - Nemzetközi trendek, statisztikák Kérdezzen bátran, és ne elégedjen meg a szokásos, sablonos válaszokkal, mint például 'ne vásároljon levegő-víz hőszivattyút, mert annak alacsony a hatásfoka amikor hideg van'... de pontosan mikor, mennyivel, meddig?

Hirdetés
Make your own windmill and solar power system

Make your own windmill and solar power system

If you are interested in learning exactly how to generate power and reduce your bill then this is the perfect resource for you! With the ever increasing costs of living, there is no better time than right now to stop throwing money out the window and start generating our own electricity. Over the last few years I have figured out how to significantly reduce the cost of solar panels making it more affordable for the average home owner just like you.

Napkollektor Webáruház

Napkollektor Webáruház

A hazai legjobb márkák márkaképviseletei vagyunk! Ingyenes házhozszállítással és folyamatos akciókkal várunk! Ingyenes konzultációért regisztráljon és mi segítünk a legkorszerűbb és egyben legolcsóbb megoldást megtalálni az ön számára! Általunk forgalmazott márkák: Vaillant, Immergas, Saunier Duval, Ariston, HakaGerodur, Honeywell, Viega, Bwt,Cwg, Sanica, Vogel∓oot

OTKA

OTKA

A környezeti problémák eredményes megoldásához a kémiai úton végrehajtott víztisztítási technológiák fejlesztése is szükségszerűvé vált. Az alkalmazott vagy alkalmazandó módszerek gazdasági, technológiai, illetve egészségügyi okok miatt csak korlátozott számú és mennyiségű kémiai adalékot használhatnak, főként olyanokat, amelyeknek bomlástermékei természetes anyagok.

Ökoházak Magazin

Ökoházak Magazin

Lapunknak és honlapunknak az a célja, hogy hasznos, gondolatébresztő, követendő hazai és nemzetközi megoldásokat mutasson be a környezet- és természettudatos élet számos területéről. A természetes, natúr, egészséges anyagokat felhasználó építkezés, lakberendezés, divat, gasztronómia egyáltalán nem jelent elfordulást a modern technika adta kényelmes és esztétikus megoldásoktól. Ellenkezőleg: éppen így lehet a legjobban felhasználni a rohamosan fejlődő tudást egy minden élőlény számára barátságosabb világ megteremtésére.

Soller 2003 Kft.

Soller 2003 Kft.

2005-ben kísérleteket folytattunk a Mátrai Erőművel karöltve lágyszárú anyagok energetikai hasznosítása tekintetében. Első kísérleteink korpára, napraforgó maghéjra és szeszmentesített szőlőtörkölyre irányultak. Ez időszakban a fenti termékek elhelyezése jelentős problémát okozott a keletkeztető helyeken. A korábban hulladékként kezelt -és ezáltal komoly tárolási problémákat okozó- melléktermékek hasznosítására kellett megoldást találni.

Szélenergia-Wikipédia

Szélenergia-Wikipédia

A szélenergia megújuló energiafajta, amelynek termelése környezetvédelmi és költségelőnyei miatt rohamos ütemben nő a világban, főleg Európában. 2006-ban a szélerőt felhasználó generátorok 74 223 megawatt energiát termeltek világszerte, mely még mindig kevesebb, mint a világ áramfelhasználásának 1%-a. A szélerőművek azonban a Harvard Egyetem kutatóinak számítása szerint 1,3 millió terawattóra áramot is tudnának termelni, ami bőségesen elláthatná a világ lakosságát, mivel a világ áramfogyasztása 2006-ban csak 15666 terawattóra volt: a megadott potenciál mindössze 1,2 százaléka.

Szélkerék szivattyú

Szélkerék szivattyú

A szélkerék lapátjának forgó mozgása az állvány tetején lévő kulisszás hajtóműben átalakul függőleges le- fel mozgássá, és a hajtórúd közvetítésével működteti a szivattyút. Társaságunk az alábbi tevékenységekre vállalkozik: Forgácsolt alkatrészek egyedi- és sorozat gyártása. Egyedi gépek és berendezések gyártása, javítása. Olajipari és egyéb speciális alkatrészek, csőkészítmények gyártása. Fémszerkezetek, hegesztett acélszerkezetek gyártása, szerelése. Nyomástartó edények, tartályok gyártása, szerelése, szakértése és javítása. Ipari csőszerelés, technológiai rendszerek szerelése és karbantartása. Komplett anyagbiztosítás.

Szélmérés-Horváth Mérnöki Iroda

Szélmérés-Horváth Mérnöki Iroda

A társaság célja bekapcsolódni a megújuló energiaforrások felhasználásába, környezetkímélő módon villamos energia előállítása, további szélerőművek létesítése, üzemeltetése és telepítési gyakorlat átadása.

Tuti menü